Leksykon sztuki kulinarnej
Leksykon zawiera bogatą wiedzę o sztuce kulinarnej, nawiązując do nauk ściśle związanych z tą dziedziną a więc gastronomii, biochemii nauki o żywieniu. Czytelnik znajdzie tu mnóstwo ciekawych i użytecznych informacji o produktach żywieniowych, używkach, przyprawach, sposobach przyrządzania mięsa, ryb, sosów, ciast, deserów, a także wiele ciekawostek o warzywach i owocach, zawartości w nich witamin i innych składników odżywczych. Gandalf.com.pl
Odpowiedzialność: | Maciej E. Halbański. |
Hasła: | Kucharstwo Żywność |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Watra, 1983. |
Wydanie: | Wydanie 1. |
Opis fizyczny: | 218, [6] stron, VIII stron tablic kolorowych : rysunki ; 24 cm. |
Uwagi: | Bibliografia strony 219-220. |
Forma gatunek: | Książki. |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)