Zupy : 150 przepisów
W polskiej tradycji kulinarnej zupa ma swoje stałe miejsce. Ożywione kontakty z innymi krajami sprawiły, że przez wieki jej skład znacznie się ubogacał. W XVII wieku Polacy znali ponad dwieście przepisów na te pyszne dania. Zupy mogą być przede wszystkim wspaniałym źródłem składników mineralnych i witamin, których dostarczają produkty wykorzystywane do ich przyrządzania. Te najczęściej używane to
warzywa, owoce, mięsa i kości - źródła niezbędnych składników odżywczych. Prezentowana książka to kompendium wiedzy o zupach - rodzaje, sposoby przygotowywania, doprawiania, a także podawania. Zebrane 150 przepisów urozmaici obiad każdego dnia.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | [oprac. przepisów Iwona Czarkowska, Ewa Kastelik, Magdalena Kudzia]. |
Hasła: | Zupy |
Adres wydawniczy: | Bielsko-Biała : Wydawnictwo Dragon, 2011. |
Opis fizyczny: | 139, [5] s. : il. ; 25 cm. |
Forma gatunek: | Książka.. |
Twórcy: | Kastelik, Ewa. Opracowanie Kudzia, Magdalena. Opracowanie |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)